SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NE ŽELE NEIZVJESNOST
 
Banke sele iz Katalonije
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 07.10.2017. - 19:26:00
Zadnja izmjena: 07.10.2017. - 19:33:21
MADRID – La Caixa, bankarska fondacija, koja upravlja kompanijama koje kontroliraju CaixaBanku, objavila je danas da će svoje sjedište prebaciti u Palma de Mallorcu, dokle god se nastavlja politička nestabilnost u Kataloniji.

CaixaBank je donijela odluku da prebaci svoje sedište u Valenciju, s obzirom na trenutno stanje u Kataloniji, gdje je najavljeno proglašavanje nezavisnosti od Španjolske nakon referenduma održanog 1. listopada, prenosi Reuters.

Španjolska vlada donijela je u petak dekret kojim se kompanijama olakšava da prebace svoju pravnu osnovu i registraciju van Katalonije, tvrde neimenovani izvori. To bi, kako prenosi Reuters, moglo zadati ozbiljan udarac financijskom sektoru Katalonije.

Dobro upućen izvor navodi da je novi dekret po mjeri CaixaBanke, jer bi joj omogućio izmenu pravnih i poreznih odredbi bez sastanka dioničara, kao što predviđa njen statut.

Peta najveća španjolska banka Sabadell odlučila je prebaciti svoju bazu tako što će se registrirati u Alicanteu, ali će sjedište u fizičkom smislu ostati u Barceloni, javila je španjolska privatna agencija EP, a prenosi AP.