SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DEMANTI
 
Barclays demantira: Nećemo prihvatiti bitcoin
Autor/izvor: SEEbiz / Banka
Datum objave: 04.09.2015. - 08:33:23
LONDON - Britanski Barclays opovrgao je vijest koju su objavili brojni mediji, uključujući The Sunday Times i Ars Technicu, da će ove godine prihvatiti bitcoin kao sredstvo plaćanja, odnosno da će klijenti moći otvoriti račune u spomenutoj kriptovaluti.
Sunday Times objavio je 30. kolovoza vijest da Barclays razmatra prihvaćanje bitcoina u donacijama, U tekstu je citiran Derek White, glavni dizajner i voditelj digitalnog odjela Barclaysa, koji je rekao: "Barclays će omogućiti razmjenu bitcoina kako bi pomogao dobrotvornim organizacijama ".

Vijest se brzo proširila u medijima, a neki od njih su protumačili su to vrlo otvoreno i izvijestili su da će Barclays postati prva britanska banka koja će prihvatiti bitcoin.

No, portal criptoconnews.com (CNN) elektroničkom poštom dobio je priopćenje britanske banke u kojem ona opovrgava objavljenu vijest.

"Barclays ne prihvaća niti drži račune u bitcoinima kao što navode neki vanjski izvori", napisala je Candice Macdonald, potpredsjednica grupe za odnose s medijima.

"Bitcoin ne kola u Barclaysovom sustavu."

Ipak, Macdonlad je potvrdila da Barclays surađuje s nekim dobrotvornim organizacijama na pilot projektu (proof-of-concept) kako bi im pomogao da prikupe donacije i u bitcoinima.