SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SNIŽENE PRGONOZE
 
Bayer snizio prognoze, dionice tonu
Autor/izvor: SEEbiz / Wisebroker
Datum objave: 03.07.2017. - 09:52:27
BERLIN - Njemački farmaceutski i kemijski konglomerat, Bayer, objavio je u petak da planira da smanji prognozu ovogodišnjeg profita, uslijed većih zaliha u Brazilu, slabijeg učinka sektora za samostalno liječenje koji nudi proizvode i lijekove bez recepta (consumer health), te nepovoljnih tečajnih razlika.

Kompanija je objavila da je u Brazilu zabilježila “neočekivano visoku razinu zaliha proizvoda za tretiranje žitarica”, koji će jednokratno smanjiti dobit za oko 300-400 milijuna EUR. Također, sektor za samostalno liječenje bilježi slabije rezultate nego što se prvobitno očekivalo, dok će negativan utjecaj na profitabilnost doneti i “nepovoljno kretanje deviznih tečajeva”. 

Bayer je naveo da farmaceutska divizija i ovisno poduzeće Covestro, koje je odvojio 2015. godine, bilježe odličan učinak, dok jedinica za proizvodnju hrane za životinje registruje poslovanje u skladu sa očekivanjima. Dionice Bayera u petak su izgubile na vrijednosti više od 4%, spustivši se na 113,2 EUR, dok su na tjednojrazini pale 7,1%.