SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
MEDIJI
 
BBC na srpskom počeo sa radom
Autor/izvor: SEEbiz / Danas.rs
Datum objave: 26.03.2018. - 10:20:10
BEOGRAD - Redakcija BBC News na srpskom u Beogradu nudi ekskluzivan sadržaj, od svetski važnih događaja i njihovog značenja za region, do priča iż našeg okruženja predstavljenih u globalnoj perspektivi.

„Uz podršku BBC globalne mreže, ovaj digitalni servis koristi moderne novinarske tehnike u tekstovima prilagođenim društvenim medijima i inovativne video sadržaje. Naš servis na srpskom jeziku, na ćirilici i latinici, ponudiće publici u Srbiji, regionu i svetu balansirano, tačno i nepristrasno izveštavanje – bez obzira da li je tema politika, ekonomija, tehnologija, stil života, zdravlje ili kultura", navodi se u saopštenju redakcije BBC na srpskom.

Profesionalno izveštavanje i stučnost novinara redakcije BBC News na srpskom, kako navode, obogatiće ponudu vesti BBC-ja iz regiona.

BBC News na srpskom je poslednji od 12 novih servisa na stranim jezicima koji su pokrenuti u okviru proširenja Svetskog servisa BBC, najvećeg od 1940. godine. Ovo proširenje, kao i poboljšanje već postojećih jezičkih redakcija, finansijski je podržala vlada Velike Britanije.

Urednica BBC News na srpskom Aleksandra Nikšić je radila na vodećim pozicijama u međunarodnim i srpskim medijima pre pristupanja BBC.

„Koristićemo inovativne formate kako bismo predstavili sadržaj iz sveta koji je važan za naše čitaoce, čime ćemo unaprediti njihovo informisanje o događajima u Srbiji, regionu i svetu. Takođe, želimo da glasovi i priče ljudi iz Srbije i regiona, čitalaca na srpskom jeziku koji žive širom sveta, budu predstavljeni BBC-jevoj međunarodnoj publici", izjavila je ona.

BBC News na srpskom je deo evropskog regiona Svetskog servisa BBC-ja koji nudi sadržaj na ruskom, ukrajnskom i azerbejdžanskom. Urednik zadužen za region Evrope u Svetskom servisu BBC Artjom Lis dodaje: „Pokretanje BBC News na srpskom predstavlja prekretnicu za nas. Uz podršku celokupnog globalnog tima BBC News, ovaj servis će biti inovator na tržištu, ponudom jedninstvenog sadržaja na moderan i interesantan način".

Sadržaj BBC News na srpskom takođe je dostupan i preko naših partnera, popularnih sajtova: B92, Danas i Naslovi u Srbiji, Kameleon u Bosni i Hercegovini, i Vijesti u Crnoj gori.