SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
BBC poboljšava svoj program pomoću umjetne inteligencije
Autor/izvor: SEEbiz / Bug.hr
Datum objave: 21.10.2017. - 06:56:59
LONDON - Britanska nacionalna TV kuća BBC objavila je detalje novog projekta kojim će nastojati poboljšati svoj televizijski program. 

Putem ove inicijative naglasak će biti stavljen na umjetnu inteligenciju pomoću koje će se nastojati dobiti odgovori na pitanja kako poboljšati trenutačni televizijski program.

BBC-jev odjel za istraživanje i razvoj tom je prigodom sklopio partnerstvo sa stručnjacima s osam britanskih sveučilišta u sklopu inicijative nazvane Data Science Research Partnership, čiji krajnji cilj neće biti samo poboljšanje BBC-jeva programa već i uvođenje strojnog učenja u TV industriju, kao i suradnja s ostalim TV kućama u Europi na implementaciji i unaprjeđenju te tehnologije.

Podaci o navikama BBC-jevih gledatelja prikupljat će se potpuno anonimno te će se putem naprednih algoritama i analizeusredotočiti na pitanja kao što su programski sadržaj koji najviše zanima BBC-jevu publiku, uspješnost BBC programskog sadržaja, stvaranje osobnijeg i prilagođenijeg televizijskog programa te stvaranje novog uspješnog sadržaja (na bazi analize sadašnjih i predviđanja budućih preferencija gledatelja).

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.