SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AUTOPUT
 
Bechtel i Britanci zainteresovani za izgradnju preostalih dionica autoputa
Autor/izvor: SEEbiz / CdM
Datum objave: 05.09.2019. - 12:12:32
LONDON - Britanci su zainteresovani za projekat izgradnje preostalih dionica autoputa Bar-Boljare. 

To je saopšteno u Londonu na sastanku ministra saobraćaja Osmana Nurkovića i predstavnika Bechtel-a, kompanije koja već godinama uspješno posluje u regionu Zapadnog Balkana.

"Tokom sastanka sa Nurkovićem, predstavnici ove kompanije su izrazili interes za projekat izgradnje preostalih dionica Bar-Boljare autoputa, projekat izgradnje brze saobraćajnice duž crnogorskog primorja Jadransko-jonskog koridora, a bilo je govora i o mogućnostima vezanim za rekonstrukciju željezničke pruge Bar-Vrbnica", saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Pored Bechtel-a, Nurković se sastao i sa šest britanskih kompanija zainteresovanih da ponude svoje savjetodavne i konsultantske usluge na projektima od strateškog prioriteta za Vladu Crne Gore.

Nurković je na sastanku s njima istakao da je za Crnu Goru od posebnog značaja unapređenje turizma, koje je direktno povezano s investicijama i izgradnjom saobraćajne infrastrukture.

Nakon diskusije o prioritetnim projektima u oblasti infrastrukture u Crnoj Gori, Nurković je pozvao sve zainteresovane britanske kompanije da investiraju i posluju u Crnoj Gori.