SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRILIKE
 
Bečka burza omogućila trgovinu dionicama 33 kompanije iz Azije
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 22.09.2018. - 08:44:52
BEČ - Bečka burza je u svom segmentu "globalnog tržišta" ponudila dionice iz Azije. Od sada će se na ovoj berzi moći trgovati dionicama 33 kompanije iz Kine, Indije, Južne Koreje, Tajvana i Japana. 

Nove kompanije na tržištu u Beču uključuju nekoliko globalnih igrača, kao što su Alibaba Group, Tata Motors, Samsung Electronics, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company i Sony, izvijestio je Standard. Ukupno, od predstavljanja segmenta globalnog tržišta u 2017. investitoriima se sad nudi 571 vrijednosni papir iz 24 zemlje.

 "Naša međunarodna ponuda je dobro primljena od investitora. Austrijski investitori cijene to što su u stanju da trguju dionicama globalno priznatih kompanija po svom lokalnom vremenu i lokalnim troškovima. Kao rezultat toga, globalno tržište je od početka godine postalo naš drugi najjači segment", kaže direktor Burze Christoph Boschan. 

Tri market makera osiguravaju da likvidnost u ovom segmentu uvijek bude zadovoljavajuća. To su Baader Bank, Lang & Schwarz i Raiffeisen Centrobank. 
Iz Bečke burze su također najavili da će od iduće godine trgovina biti produžena, te će trgovački sistemi biti dostupni i na odabrane austrijske praznike.