SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SUZDRŽANI
 
Bekefi: Preuzimanje većinskog udjela u Tisku nije prioritet BAT-a
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 05.04.2018. - 21:44:00
Zadnja izmjena: 05.04.2018. - 21:46:42
ZAGREB - Antal Bekefi je od 1. siječnja ove godine došao na čelo Adria regije British American Tobaccoa, čije je središte u Zagrebu, a na tom mjestu je zamijenio dotadašnjeg direktora Adria regije, Rama Addankia.

Njegovim dolaskom Adria regija je povećala broj tržišta kojima će upravljati; uz Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, regija sada uključuje pet novih tržišta - Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Kosovo. 

Tvrdi da je BAT samo uvjetno zainteresiran za povećanje udjela u Tisku

- Najprije bih htio reći kako smo prošle godine imali dvije velike akvizicije u Bosni i Hercegovini: iNovine preuzele su Tobacco Press i lanac kioska Lafka, te tako postale najveći lanac kioska u Bosni i Hercegovini. Kada je u pitanju Tisak, naš interes je svakako postizanje nagodbe između vjerovnika Agrokora na način koji bi bio najpovoljniji za sve dionike. Jasno da je će u toj nagodbi svi ponešto izgubiti, ali je jednako tako jasno da bi za sve bilo najbolje da Agrokor i njegove kompanije ne idu u stečaj. Zanima nas, naravno, dugoročna održivost Tiskovog poslovnog djelovanja, gdje smo uključeni u strukturu vlasništva. Ne negiramo da bi možda bili načelno, jako načelno, zainteresirani i za stjecanje dodatnih vlasničkih udjela u Tisku, ali ne pod bilo koju cijenu i bilo kakvim uvjetima. Možda bi BAT-ovo preuzimanje Tiska bila najbolja situacija za sve dionike i stakeholdere u slučaju Agrokor, ali to, ponavljam, nije naš prioritet i to želim naglasiti. Maloprodaja nije naš temeljni biznis, Tisak tek treba izvesti na pravi put, tako da bi bili spremni za preuzimanje kompanije tek uz prave uvjete i slaganje svih sudionika u slučaju Agrokor. Ako se za to ne steknu uvjeti, mi ćemo nastaviti razvijati ostatak naše maloprodajne mreže, rekao je Bekefi za Jutarnji list.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.