SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SUZDRŽANI
 
Bekefi: Preuzimanje većinskog udjela u Tisku nije prioritet BAT-a
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 05.04.2018. - 21:44:00
Zadnja izmjena: 05.04.2018. - 21:46:42
ZAGREB - Antal Bekefi je od 1. siječnja ove godine došao na čelo Adria regije British American Tobaccoa, čije je središte u Zagrebu, a na tom mjestu je zamijenio dotadašnjeg direktora Adria regije, Rama Addankia.

Njegovim dolaskom Adria regija je povećala broj tržišta kojima će upravljati; uz Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, regija sada uključuje pet novih tržišta - Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Kosovo. 

Tvrdi da je BAT samo uvjetno zainteresiran za povećanje udjela u Tisku

- Najprije bih htio reći kako smo prošle godine imali dvije velike akvizicije u Bosni i Hercegovini: iNovine preuzele su Tobacco Press i lanac kioska Lafka, te tako postale najveći lanac kioska u Bosni i Hercegovini. Kada je u pitanju Tisak, naš interes je svakako postizanje nagodbe između vjerovnika Agrokora na način koji bi bio najpovoljniji za sve dionike. Jasno da je će u toj nagodbi svi ponešto izgubiti, ali je jednako tako jasno da bi za sve bilo najbolje da Agrokor i njegove kompanije ne idu u stečaj. Zanima nas, naravno, dugoročna održivost Tiskovog poslovnog djelovanja, gdje smo uključeni u strukturu vlasništva. Ne negiramo da bi možda bili načelno, jako načelno, zainteresirani i za stjecanje dodatnih vlasničkih udjela u Tisku, ali ne pod bilo koju cijenu i bilo kakvim uvjetima. Možda bi BAT-ovo preuzimanje Tiska bila najbolja situacija za sve dionike i stakeholdere u slučaju Agrokor, ali to, ponavljam, nije naš prioritet i to želim naglasiti. Maloprodaja nije naš temeljni biznis, Tisak tek treba izvesti na pravi put, tako da bi bili spremni za preuzimanje kompanije tek uz prave uvjete i slaganje svih sudionika u slučaju Agrokor. Ako se za to ne steknu uvjeti, mi ćemo nastaviti razvijati ostatak naše maloprodajne mreže, rekao je Bekefi za Jutarnji list.