SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OTVORENJE
 
Beograd: Otvoren hotel Radisson Blu Old Mill
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 25.03.2015. - 23:38:00
Zadnja izmjena: 26.03.2015. - 09:41:02
BEOGRAD - Hotel "Radisson blue old mill" svečano je večeras otvoren u Beogradu, a premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je investitorima da će i ubuduće imati podršku i grada Beograda i Vlade Srbije.
Hotel Radisson Blu Old Mill se predstavio kao jedan od aduta turističke ponude Beograda i idealno  mesto za sastanke i poslovne događaje. Prvi dizajn-hotel u gradu, koji odražava autentični ambijent starog mlina, ugostio je visoke državne zvaničnike, privrednike i direktore velikih korporacija, vlasnike medija i brojne poznate ličnosti.

Kao investicija od 55 miliona evra, Radisson Blu Old Mill Beograd predstavlja tzv. fokus hotel u okviru Carlson Rezidor Hotel Grupe, jedne od najvećih hotelskih kompanija u svetu. Ovaj hotel svojim posetiocima predstavlja jedinstvenu priču, asocirajući kroz dizajn enterijera na zdanje starog mlina, kao i na simbole Beograda i njegovih dveju reka. Hotelski restoran i bar, pod nazivom OMB Larder plus Lounge, predstavljaju srpsku kulinarsku tradiciju. U ponudi je bogat meni, na kome su specijaliteti pripremljeni od svežih proizvoda nabavljenih od lokalnih proizvođača. Poseban pristup u pripremi tradicionalnih srpskih jela je zasnovan na kreativnim tehnikama modernističke kuhinje, što je potpuna novina u našem gradu.

"U ovom trenutku, Beograd je jedna od najatraktivnijih poslovnih destinacija u regionu i mi smo oduševljeni perspektivom koju nudi ovaj grad, prvenstveno okrenut  ključnim evropskim i regionalnim tržištima. Naši stalni gosti već poznaju brend Radisson Blu, a mi želimo da privučemo i što više novih posetilaca, za koje verujemo da će prepoznati naš izvorni koncept i nastojanje da zadovoljimo potrebe i očekivanja svakog našeg gosta. Beograd je stekao reputaciju "nove prestonice urbane i šik zabave", kao grad koji živi 24 sata dnevno, i mi smo veoma ponosni što smo deo ove atmosfere", kaže Thomas Swieca, direktor beogradskog hotela Radisson Blu Old Mill.

Vučić je na svečanom otvaranju naveo da je ova investicija vredna 55 miliona evra i zahvalio se osnivaču i direktoru Soravia grupe, Haneu Soraviji, kao i EBRD i Erste banci na ovoj investiciji.

Vučić im se zahvalio i na tome što bez njih ovaj divni hotel ne bi bio završen i što su uložili mnogo truda i energije.

Premijer ih je zamolio da nastave ulaganja u našu zemlju i da veruje da će da ostvare profit.

"Imaćete podršku i grada Beograda i Vlade Srbije", poručio je Vučić.

On se zahvalio Soraviji što i u Austriji i na svakom drugom mestu lepo i pohvalno govori o Srbiji i da će to Srbija umeti da ceni.

"Dobro došli ste u Srbiju. Uveren sam da ćete dosta zaraditi, a da će građani Beograda i Srbije najviše da dobiju", zaključio je premijer.

Soravia, koji se gostima obratio na srpskom jeziku, posebno se zahvalio Vladi Srbije i upravi grada Beograda što su omogućili da se realizuje ova investicija. Prema njegovim rečima, imali su velikih problema kada su hteli da realizuju ideju da investiraju u Srbiju i da je to bilo veoma teško dok nije došla nova vlada, koja im je mnogo pomogla da ono što su zamislili i ostvare.

"Šaljemo i jasnu poruku da verujemo u prosperitet Srbije i njenog glavnog grada Beograda", Soravija.

On je rekao da hotel predstavlja spoj novog stila i tradicije i da je veoma ponosan na ono što je izgrađeno.

Hotel Radisson Blu Old Mill je specijalizovan u pružanju usluga za poslovne klijente. Raspolaže sa 236 hotelskih soba, uključujući i 14 apartmana, moderan konferencijski centar i druge pogodnosti hotela visoke klase. Ovo je prvi hotel u Srbiji kome je dodeljen ekološki sertifikat Zeleni ključ za promovisanje održivog turizma, što predstavlja još jedan novitet na našem tržištu.