SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POMOĆ
 
Beograd uz kinesku pomoć dobija sistem za prečišćavanje otpadnih voda
Autor/izvor: SEEbiz / Tanjug
Datum objave: 17.09.2019. - 09:25:39
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović razgovarala je sa direktorom kineske kompanije CMEC o projektu izgradnje sistema za kanalisanje otpadnih voda u Beogradu.

Mihajlović je istakla da je taj projekat izuzetno važan za Beograd i da je odlukom vlade Ministarstvo građevinarstva određeno za investitora projekta.

"Formirali smo radnu grupu na nivou vlade, sa ciljem da budemo što efikasniji u realizaciji projekta. Verujem da ćemo uskoro moći da zaključimo komercijalni ugovor, a paralelno sa tim da pregovaramo o načinu i uslovima finansiranja", rekla je Mihajlović, a navodi se u saopštenju koje je medijima dostavljeno iz njenog kabineta.

Ona je podsetila da je Beograd jedini grad u Evropi koji nema prečistač otpadnih voda zbog čega je, istakla je, ovaj projekat od izuzetnog značaja za nas.

Li Sjuećeng izvestio je potpredsednicu vlade da je kompanija CMEC formirala međunarodni tim eksperata za ovaj projekat, svesna njegove važnosti.

"Radovi na rekonstrukciji i izgradnji objekata podrazumevaju veoma složene tehnologije izvođenja radova. Spremni smo da nastavimo saradnju sa vama i vašim timom, jer nosimo pozitivna iskustva sa prethodnih projekata", rekao je Li Sjuećeng, a sastanku je prisustvovala i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.