SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PREDSJEDNIŠTVO SDP-a
 
Bernardić o spornom kreditu: Napadaju nas zbog poskupljenja struje
Autor/izvor: SEEbiz / Jutarnji list
Datum objave: 12.09.2017. - 19:56:00
Zadnja izmjena: 12.09.2017. - 20:05:11
ZAGREB - Nakon sjednice Predsjedništva stranke pred novinare je izašao vidno nervozni predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

- Raspravljalo se o nekoliko stvari, a najvažnija je situacija u Hrvatskoj. Ova Vlada nema rezultata, mladi se iseljavaju, 40 tisuća radnih mjesta u Agrokoru je ugroženo, a obrazovna reforma stoji... Ono u čemu je Predsjedništvo bilo jednoglasno jest osuda napada na SDP i mene kako bi nas se diskreditiralo, a stvarni razlozi napada su loše stanje u državi, odnosno pokušaj da se napadima na SDP takvo stanje prikrije, rekao je Bernardić.

- Drugo, zabrinuti smo zbog gušenja medijskih sloboda, pogotovo na HRT-u, na što sam već upozoravao. Tražit ćemo sjednicu Odbora za medije - kazao je Bernardić.

- I treće, s obzirom na stanje u susjedstvu i nikad lošije odnose tražimo i izvanrednu sjednicu Odbora za vanjsku politiku jer od kad diplomati vode Hrvatsku, nikad gore odnose sa susjedima nismo imali - smatra Bernardić.

- O statutu stranke pričat ćemo za dva tjedna i tada ćemo donijeti odluku o novim izborima unutar stranke ili pak o novom statut, rekao je Bernardić, referirajući se na izbore u lokalnim organizacijama SDP-a.

- Nažalost, ima i onih koji udaraju SDP iznutra i to moramo prepoznati i osuditi. Naše poslovanje je stabilno i sukladno zakonu, a što se tiče podignutog kredita, poslovni direktor je opomenut zbog kršenja jedne odredbe statuta i to je to. Bolje da se bave poskupljenjem struje ovi koji nas stalno napadaju i stvaraju atmosferu linča na SDP, apelirao je Bernardić.

- Što se tiče založenih nekretnina, nisam znao za detalje, ali mi jako dobro poslujemo, uvjeravam vas u to - naglasio je Bernardić.

Predsjednik SDP-a objasnio je i spornu čestitku Velimiru Bujancu povodom njegova uplovljavanja u bračne vode.

- Nisam odgojen da mrzim, ali žao mi je ako je to nekog pogodilo - kratko je kazao Bernardić

- Okupili smo najbolje što imamo i krećemo u izradu nove platforme za bolju Hrvatsku i bolja radnih mjesta, zaključio je Bernardić