SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OŠTRO
 
Bernardić: Plenković bi zbog političke korupcije trebao biti u zatvoru
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 04.12.2017. - 16:30:45
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak je poručio da je SDP spreman za izbore i da im je Most prihvatljiv partner, a za premijera Andreja Plenkovića ustvrdio je da bi trebao završiti u zatvoru zbog političke korupcije kada bi Hrvatska bila pravna država.

Komentirajući slučaj predsjednika vukovarskog SDP-a Željka Sabe koji je odležao u zatvoru zbog pokušaja podmićivanja gradske vijećnice, Bernardić je u intervjuu za Media Servis povukao paralelu s političkom korupcijom u slučaju Ivana Vrdoljaka i Tomislava Sauche. Riječ je o oporbenim političarima koji su prešli vladajućoj većini, a za što Bernardić smatra odgovornim premijera Plenkovića.

Upitan bi li Plenković bio u zatvoru, odgovorio je: "Pa, mislim, naravno, da zakoni u RH vrijede jednako za sve, isti čin bi se primijenio i tu i tamo, ali očito ne vrijede jednako za sve".

Govoreći o situaciji u SDP-u, rekao je da je ona stabilna, da je spreman za izbore, a Most im je prihvatljiv partner.

Smatra da im uteg neće biti to što je Željko Sabo, koji je odležao u zatvoru zbog pokušaja podmićivanja gradske vijećnice, izabran za predsjednika vukovarskog SDP-a. "Po statutu se svatko može kandidirati", kaže šef SDP-a.

Ponovio je da hibridni rat ne smije biti izlika da se uguši medijska sloboda i da se ukine Facebook te istaknuo kako se "iz aviona vidi da HDZ želi sakriti svoju umiješanost u aferu Agrokor".