SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RIJEČ AUTORITETA
 
Bilić: Francuska nije u prednosti
Autor/izvor: SEEbiz / index.hr
Datum objave: 14.07.2018. - 16:02:10

ZAGREB - Hrvatska čeka finale Svjetskog prvenstva protiv Francuske, a podrška hrvatskim reprezentativcima stiže sa svih strana. Francuzi su favoriti na kladionicama, ali stručnjaci vjeruju da Hrvatska može iznenaditi.

Slaven Bilić tvrdi da su šanse 50-50.

"Ovo je pomalo nestvarno. Kao i mi '98., igrači će postati svjesni težine svega što su napravili tek s vremenom. Mi navijači im moramo zahvaliti na tome. Sve to što se događa budi ponos u nama", rekao je Bilić za HTV i najavio veliko finale.

"Ova ekipa je prošla kroz puno toga da bi maturirala i došla do jednog psihološkog stanja... Imam dojam da u svakom trenutku zadržavaju mirnoću i imaju plan, bez obzira na to što se događalo na utakmici. Pričamo o igračima top klase."

Komentirao je i Zlatka Dalića: "Ekipa je sazrela, ali ovo je njegovo djelo. Čovjek radi fenomenalan posao, miran je i staložen."

Francuska?

"Svrstao sam ih među tri favorita prije SP-a, na papiru imaju širinu, imaju na svakoj poziciji i brzinu, i tehniku, i golove. S druge strane, igraju dosta pragmatično."

"Kažu da svakih 20 godina jedna nova zemlja osvoji Svjetsko prvenstvo. Eh, sad, ako vjerujemo u te stvari... A svi pomalo vjerujemo", rekao je Bilić.

"Francuska nije u prednosti. Ovo je finale. Sve što si odigrao do sada, koliko si zabio u sezoni, umor i sve pada u vodu. Ovo su emocije, karakter, a mi toga imamo dovoljno. Šanse su apsolutno 50-50."