SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTONUĆE
 
Bitcoin potonuo 11% nakon najave iz Južne Koreje
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 11.01.2018. - 08:26:56
LONDON - Bitcoin je potonuo 11 posto, na 13.189 dolara nakon što je južnokorejski ministar pravosuđa objavio kako je spreman zakon kojim će se zabraniti trgovina kriptovalutama u toj zemlji.

Južna Koreja, koja je ujedno jedna od najvećih tržišta u svijetu za trgovanje bitcoinima, priopćila je da priprema zabranu otvaranja anonimnih računa za trgovanja kriptovalutama kao i da je u pripremi novi zakon kojim će se regulatorima omogućiti zatvaranje razmjene bitcoina ukoliko bi to bilo potrebno. Kako javlja Reuters, južnokorejska vlada objavila je priopćenje u kojem se navodi kako je ‘nekoliko puta upozorila da virtualni novac ne može igrati ulogu stvarne valute te da može rezultirati visokim gubicima zbog pretjerane volatilnosti’, piše The Guardian.

Ovo priopćenje južnokorejske vlade dolazi mjesec dana nakon velikog bankrota jedne od najvećih platformi za razmjenu digitalnih valuta u zemlji, nakon što je ta poslovnica koja se nalazi u Seulu po drugi put hakirana. 

Platforma Youbit zatvorena je nakon gubitka 17% svoje imovine tijekom cyber-napada za koji su kasnije okrivljeni sjevernokorejski hakeri. Incident je uslijedio nekoliko drugih napada na platforme za razmjenu kriptovaluta, poput hacka ranije ovog mjeseca, protiv NiceHash-a, koji je izgubio oko 4.700 bitcoina u napadu i drugih.