SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTONUĆE
 
Bitcoin potonuo 20%
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.01.2018. - 17:21:21
LONDON - Bitcoin je pao čak 20 posto zbog širenja strahovanja o daljnjim ograničenjima tržišta nakon najave Južne Koreje da će zabraniti trgovinu kriptovalutama.

Bitcoin, kao najveća digitalna valuta pao je prvo 14 posto, odnosno na 11.940 dolara danas prijepodne u Londonu, što je najniža vrijednost od kraja prosinca, pokazuju kompozitne cijene agencije Bloomberg.

Poslijepodne je taj pad ublažen na oko 10 posto.

Pad bitcoina potaknuo masovnu prodaju drugih rivalskih kriptovaluta. Ripple je izgubio čak 33 posto, a ethereum 24 posto prije nego što su povratili nešto od tih gubitaka, navodi Bloomberg.

Trgovci širom svijeta pokušavaju utvrditi kada ili kako će tržišna regulatorna tijela obuzdati industriju koja je decentralizirana i dobiva veliki dio svoje vrijednosti od anonimnih investitora. Mnoge tvrdnje da digitalne valute predstavljaju mjehur izazvalo je njihovu masovnu prodaju tijekom prošle godine, nakon čega je opet uslijedio oporavak.

U Južnoj Koreji zatvaranje trgovine kriptovalutama je i dalje opcija, rekao je ministar financija Kim Dong-jeon u intervjuu za radio TBS. On je dodao da o tim mjerama ministri prvo trebaju "ozbiljno" razgovarati.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.