SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KRVOPROLIĆE
 
Bivši radnik upao u firmu u centru Beograda i počeo da puca, jedan mrtav
Autor/izvor: SEEbiz / B92
Datum objave: 12.03.2018. - 16:56:11
BEOGRAD -  U Ruzveltovoj ulici dogodila se pucnjava. Bivši radnik upao u firmu, nakon otkaza, i počeo da puca. Jedna osoba je stradala, dve povređene.

MUP je saopštio da je u prostorijama firme u Ruzveltovoj ulici u Beogradu oko 11 časova bivši radnik N. S. (1987) ispalio više projektila iz pištolja prema dvojici radnika, dok je treći skočio kroz prozor. Jedan od dvojice ranjenih radnika je preminuo od zadobijenih povreda u Urgentnom centru.

N. S. je nakon pucnjave pobegao iz firme i pronađen je sa teškim telesnim povredama u svom stanu na Zvezdari, u koji je policija stigla zbog prijave da je izbio požar. Mediji prenose da je on u svom stanu kasnije pokušao da se raznese bombom. 

Kako je rekao zamenik načenika Uprave policije PU za grad Beograd Dejan Bojović, desetak minuta nakon pucnjave, policiji je prijavljen požar na Zvezdari, gde je iz zapaljenog stana izvučen N. S. sa teškim telesnim povredama. 

“Pripadnici MUP obavljaju uviđaj i, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju sve mere u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica vezanih za ove događaje“, rekao je Bojović. 

Njegovo stanje nije poznato, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je u Skupštini Srbije u toku rasprave o amandmanima naveo da je počinitelj izvršio samoubistvo, međutim to nije potvrđeno. 

"Dogodio se jedan incident sa teškim posledicama, gde je jedno lice, koje je očigledno bilo radnik ili bivši zaposleni te firme, ušlo u firmu, izvršilo teško krivično delo, zatim otišlo kući i izvršilo samoubistvo", rekao je Stefanović. 

U pitanju je firma Privredni savetnik informacione tehnologije. 

Navodi se i da je on dobio otkaz u četvrtak, nakon čega je došao u bivšu firmu i počeo da puca.

Foto: Tanjug