SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SJAJNE BROJKE
 
BlackRock: Odlični rezultati u trećem kvartalu
Autor/izvor: SEEbiz / Wisebroker
Datum objave: 12.10.2017. - 08:50:12
NEW YORK - Američka investicijska kompanija BlackRock otvorila je jučer sezonu korporativnog izveštavanja za treći kvartal, objavivši rezultate poslovanja koji su nadmašili očekivanja analitičara.

Ova kompanija, koja upravlja najvećom imovinom, ostvarila je u trećem tromjesečju prihod od 3,23 milijarde USD, u odnosu na očekivanih 3,09 milijardi USD, uslijed rasta provizija, naknada za rezultat i upravljanje rizicima. U istom periodu prethodne godine, ovaj pokazatelj je iznosio 2,84 milijarde USD. 

Dobit po dionici u ovom kvartalu iznosila je 5,92 USD, u usporedbi s prošlogodišnjih 5,26 USD, dok su analitičari okupljeni oko Reutersa očekivali 5,56 USD. Ukupna sredstva pod upravljanjem na kraju kvartala iznosila su 5,98 tisuća milijardi USD, što je duplo više od aktive JP Morgana, najveće američke banke. 

Klijenti su u kvartalu dodali 76 milijardi USD nove aktive, a više od dvije trećine se odnosi na ETF-ove. BlackRock je profitirao od povećane potražnje klijenata za ETF-ovima koji generalno prate tržište u zamjenu za minimalnu proviziju u odnosu na tradicionalne uzajamne fondove koji su skuplji i nastoje ostvariti prinose iznad kretanja tržišta.