SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
AFERA SMS
 
Blaž Curić i Franjo Varga ostaju u pritvoru
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 19.12.2018. - 14:15:00
ZAGREB - Blaž Curić, kum Milijana Brkića i vozač u Ministarstvu poljoprivrede, te Franjo Varga, osumnjičeni krivotvoritelj, ostat će u pritvoru još dva mjeseca.

Curiću je pritvor produžen zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Vargi zbog opasnosti od ponavljanja, ali i zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke.

"Danas je povodom prijedloga DO USKOK-a održano usmeno nejavno ročište u svezi produljenja istražnog zatvora protiv I-okr. Franje Varge i II-okr. Blaža Curića, zbog činjenice da im na današnji dan istječe istražni zatvor po prethodnom rješenju.

Nakon provedenog ročišta, zbog činjenice da istraga nije dovršena, te zbog novoutvrđenih činjenica i dokaza u istrazi, prihvaćen je prijedlog DO USKOK-a da se protiv navedenih okrivljenika produlji istražni zatvor za iduća dva mjeseca, odnosno do 19. veljače 2019., i to protiv I-okr. Franje Varge po osnovu čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. ZKP/08, a protiv II-okr. Blaža Curića po osnovu čl. 123. st. 1. t. 3. ZKP/08.

Utvrđeno je da se nisu promijenile okolnosti oko egzistiranja osnovane sumnje da bi okrivljenici ostvarili obilježja kaznenog djela sprečavanja dokazivanja iz čl. 306. st. 2. KZ/11", objavio je sud.