SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTICAJNO
 
Bluesun povećava naknade za novorođeno dijete
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 25.01.2019. - 16:25:00
Zadnja izmjena: 25.01.2019. - 16:57:16
ZAGREB - Lanac Bluesun Hotels & Resorts koji u svom sastavu ima ukupno 15 hotela na 6 destinacija (Bol, Supetar, Brela, Tučepi, Starigrad Paklenica i Marija Bistrica) - svojim zaposlenicima isplaćuje božićnice u iznosu od 2700 kn.

Daruju se djeca zaposlenika do 15 godine života, time što svaki roditelj dobiva dodatnih 600 kn po djetetu. U prosincu se dodjeljuju i jubilarne nagrade za navršenih 10, 15, 20, 25, 30, 35 i 40 godina neprekidnog radnog staža.

Također, postoji i interni sustav nagrađivanja, s obzirom na to da provode ankete kroz cijelu sezonu u kojima se ocjenjuju sve djelatnosti u hotelima; najbolje ocijenjeni djelatnici dobivaju svake godine novčanu nagradu .

Svi djelatnici dio su sustava obrazovanja i razvoja Bluesun akademije kao i sustava nagrađivanja. Sezonskim djelatnicima van mjesta boravišta dodatno je osiguran besplatan smještaj i tri obroka dnevno te su, kažu, prvi hotelski lanac u Hrvatskoj koji je sagradio hotel za svoje sezonske djelatnike (Zadvarje) s područja Makarske rivijere.

Buduće zaposlenike traže prvenstveno na hrvatskom tržištu rada s osobitim naglasnkom na krajeve u kojim se nalaze njihovi hoteli u svrhu poticanja rasta i razvoja lokalnih sredina.

- Naša strategija je ulaganje u rast i razvoj kompetencija ljudi koji svoju karijeru žele graditi u turizmu. Mlade nastojimo motivirati da kao naši stipendisti steknu znanja i vještine neophodne na sve zahtjevnijem tržištu rada, a potičemo i prekvalifikacije za najtraženija zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu, kažu u Bluesunu.

„S obzirom na predstavljenu mjeru kojom je neoporezivi iznos naknade za novorođeno dijete podignut na 10.000 kn, svojim zaposlenicima koji postanu roditelji odsad ćemo isplaćivati 7500kn; iznos smo podignuli s 3000 kn, koliko smo im isplaćivali proteklih godina. Naravno, ukoliko su oba roditelja zaposlenici Bluesuna, oba dobivaju naknadu. Zadovoljni smo što na taj način možemo podržati naše zaposlenike u najvažnijem trenutku u njihovim životima.", rekla je Maša Prebeg, direktorica Sektora ljudskih potencijala Bluesuna.

„Svake godine nagrađujemo poslovnu izvrsnost, te smo u 2018. ukupno podijelili 1,5 milijuna kuna nagrada našim najboljim zaposlenicima, a od ove godine ćemo značajno povećati i iznos tih, pojedinih nagrada.Osim toga, ovom najnovijom odukom, povećanjem naknade za novorođeno dijete, također želimo stimulirati naše zaposlenike koji se odluče na proširenje obitelji koju mi, kao izvorno obiteljska tvrtka - smatramo temeljem rasta i uspješnog poslovanja.„, kaže Kristijan Gagulić, član Uprave Sunce Koncerna.