SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POTEZI
 
BNP Paribas uvodi WeChat Pay u Europi
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 10.11.2017. - 20:54:00
Zadnja izmjena: 11.11.2017. - 08:52:34
PARIZ - BNP Paribas uvodi kinesku aplikaciju za mobilna plaćanja WeChat Pay trgovcima u Francuskoj a kasnije će i u ostalim zemljama Europe, pružajući priliku trgovcima da pojednostave shopping iskustvo za 7,4 milijuna kineskih turista koji godišnje posjećuju kontinent.

WeChat Pay se u početku uvodi u dvije vodeće trgovine u Parizu u vlasništvu Galeries Lafayette grupe - Galeries Lafayette Haussmann i BHV MARAIS.

Integracija s WeChat Payom slijedi sličan sporazum koji je francuska banka postigla sa domaćim rivalom Alibabom, koji agresivno uvodi usluge za vlastitu Alipay aplikaciju s najvećim europskim platnim procesorima, bankama i dobavljačima eftpos-a (transfer novca na prodajnom mjestu).

Među njima, AliPay i WeChat imaju 63% tržišnog udjela u digitalnim isplatama širom Kine i koriste svoja iskustva za prodor u druge aspekte financijskih usluga i na nova geografska područja.

WeChat je početkom ove godine otvorio ured u Londonu i započeo razgovore s glavnim europskim luksuznim i modnim brandovima i institucijama za plaćanje kako bi prihvatio ovaj način plaćanja prilikom naplate.

Pierre Fersztand, globalni šef upravljanja gotovinom u BNP Paribasu, kaže:

Sada nudimo najširi spektar rješenja za plaćanje na tržištu namijenjenim kineskim klijentima u našem sektoru maloprodaje".

Osnivač WeChata je internetska kompanija Tencent i zajedno sa MYbank, koja je u sastavu Alibabine affiliet firme Ant Financial, predstavlja najveću privatnu online banku u Kini.