SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REKTOR
 
Boras: Naravno da podržavam štrajk
Autor/izvor: SEEbiz / RTL Televizija
Datum objave: 03.11.2019. - 20:43:56
ZAGREB - Zagrebačko Sveučilište slavi 350. obljetnicu. Tijekom dana svečanosti, a dan je započeo predajom zastave s kninske tvrđave rektoru Damiru Borasu, koja će biti postavljena na zgradu Sveučilišta. 

Tom prigodom s Borsaom je razgovarao i RTL, kojemu je glavni čovjek sveučilišta oktrio i svoj stav o aktualnim problemima

- To je sjajna obljetnica, i ta tradicija duga 350 godina dokazuje kvalitetu i činjenicu da nebismo opstali tako dugo da nismo takve kvalitete. Ukupno ima 30.000 sveučilišta, a Sveučitlište u Zagrebu je među 1,5 posto najboljih sveučilišta u svijetu. Mogli bismo i bolje da imamo bolje financije. Da nam ne kasne financije 11 i pol mjeseci', govori rektor Damir Boras, kritizirajući pritom trenutno stanje.

- Ovo je kritika procedurama koje su se događale u Ministarstvu na koje smo mi reagirali, te apelirali da naše financiranje bude po modelu koje predlažemo, a to je da se moraju pokriti troškovi infrastrukutre svih javnih Sveučilišta, te da se pokrivaju troškovi laboratorija i znanstvenih područja i konačno da se plati po svakom studentu podjednako jer su svi oni ravnopravni u toj potrošnji,' rekao je Boras za RTL Danas, dodavši kako podržava aktualni štrajk.

- Naravno da ga podržavam, kao i svako poboljšanje položaja naših djelatnika. Mi nismo dovoljno plaćeni u odnosu na ostala sveučilišta u Europi', naglasio je.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.