SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
GRADNJA
 
Braća Karić ponovo grade na Toploj
Autor/izvor: SEEbiz / Dan
Datum objave: 11.01.2017. - 11:49:04
HERCEG NOVI - Srpski biznismeni braća Karić ponovo grade na lokaciji ispod Zavičajnog muzeja, kod tunela na Toploj, sudeći po novoj građevinskoj tabli, na kojoj je za početak radova upisan 26. decembar 2016. godine, a završetak do 2018.

Advokat poznate braće biznismena, Vukašin Šimrak potvrdio je informaciju da su članovi porodice Karić dobili dozvole za gradnju i za sanaciju terena.

“Obje dozvole su pravosnažne, ali za početak radova još je potrebno podnijeti zahtjev Sekretarijatu za komunalne djelatnosti i ekologiju, za odobravanje prilaza sa Šetališta, jer se drugačije ne može prići lokaciji, pa je to praktično nužni prilaz“, kazao je Šimrak.

On vjeruje da će zahtjev biti odobren uz određene uslove koji su  propisani Zakonom. Karići su zahtjev podnijeli prije 15-ak dana. Njime je jasno definisano, u odnosu na Ugovore sa izvođačima radova, tačan broj, vrsta vozila i vrijeme kada će koje vozilo prolaziti Šetalištem. Početak radova se očekuje u narednih 10-ak dana.
Upravni spor sa porodicom Vukčević, koji je, pored ostalog, prouzrokovao višegodišnji prekid radova na najatraktivnijoj lokaciji u Herceg Novom, kod tunlea, na Šetalištu, uz more, okončan je sudskim poravnanjem, kazao Šimrak.

“Karići su uplatili, radi obezbjeđenja izvršenja sudskog poravnanja 70 hiljada eura na depozit Suda u Herceg Novom, radi sanacije terena na kojem je ranijim izvođenjem radova prouzrokovana šteta“, ističe Vukašin Šimrak.

Braća Karić grade, po stambenoj dozvoli, stambeno-porodičnu dvojnu kuću, odnosno zgradu sa bazenom. Takođe, na Savini je, na lokaciji, površine, 10-ak hiljada kvadrata, u planu izgradnja kondo hoteta za koji je u pripremi dokumentacija.

Investitor, odnosno braća Karić, radove na placu od 1818 kvadrata kod tunela započeli su 2009. godine. U junu 2009. godine po nalogu inspektora zaštite prostora radovi su zaustavljeni, jer je prekoračeno odobrenje dobijeno od Opštine da mogu da se izvode samo pripremni radovi. Po nalogu inspekcije bila je zaustavljena i procedura izdavanja građevinske dozvole za navedene objekte dok investitor nije uradio glavni projekat sanacije terena.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.