SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LINIJE
 
British Airways izravno povezao Pulu s London Heathrowom
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 13.07.2017. - 17:33:52
ZAGREB - Britanska zračna kompanija British Airways povezala je izravnim letom Pulu i London preko zračne luke Heathrow, što je četvrta izravna veza tog prijevoznika između hrvatskih i londonskih aerodroma, izvijestili su u četvrtak iz British Airwaysa.

"Putnici iz Londona za Pulu odnosno Zračnu luku Pula mogu putovati zrakoplovom Airbus 320 dva puta tjedno, čime je brojnim turistima i poslovnim ljudima olakšan pristup sjevernom Jadranu i Istri", navode iz te kompanije.

Linijom London – Pula British Airways je povećao broj letova za Hrvatsku te sada putnici tijekom ljetne sezone imaju mogućnost izbora između 22 tjedna leta.

Osim s Pulom, British Airways London povezuje sa Zagrebom, Dubrovnikom i Splitom.

Izuzetno zadovoljan je direktor Zračne luke Pula Svemir Radmilo, koji smatra da je nova linija velik poticaj istarskom turizmu.

"Ponosni smo što je British Airways ovo ljeto odlučio povezati London Heathrow i Pulu, jer biti povezani s najvećom zračnom lukom u Europi i surađivati s jednom od najvećih zrakoplovnih tvrtki na svijetu izuzetna je stvar. Mogućnost da jednim predsjedanjem možemo doseći bilo koju točku na svijetu daje nam veliki kompliment kao Zračnoj luci i destinaciji", naglasio je Radmilo.

Ističe i da ove godine pulska zračna luka ostvaruje izvrsne rezultate s rastom od 40 posto, a kako se i u ukupnom turizmu očekuju rekordne brojke, takvu izravnu zračnu liniji smatra i pravim dokazom da su Hrvatska, Istra i Pula prepoznata kao jedna od najprestižnijih na Mediteranu.

Vjeruje da će nova linija prema Londonu ove i u godinama koje dolaze bilježiti odlične rezultate i sve veći broj putnika, uz napomenu da let od Londona do Pule British Airwaysom traje 2 sata i 20 minuta.