SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
KOALICIJSKI SASTANAK
 
Brkić: Nije ugodno, ali vjerujem Plenkoviću
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 15.05.2018. - 15:37:55
ZAGREB - Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ocijenio je kako je Martina Dalić donijela logičnu i politički odgovornu odluku i dala ostavku.

- Naravno da ova situacija nije ugodna i nitko je nije priželjkivao. Naravno da nad ovom situacijom ne trebamo likovati - rekao je Brkić.

- Svi koji smo u političkom životu trebali bi biti odgovorni i gledati kako završiti proces da se nagodba u Agrokoru privede kraju, da bude pravična i pravedna, da budu zadovoljni svi vjerovnici i dobavljači, da iz ovoga Agrokor izađe stabilan i da zaštitimo radna mjesta - istaknuo je.

Što se tiče moguće odgovornosti Plenkovića, Brkić je rekao da, po njegovim informacijama, Plenković nije znao za to što je radila Grupa Borg.

- Premijer Plenković, koliko ja znam iz dosadašnjih informacija, za sve te procese koji su se događali unutar te skupine nije znao. Ja duboko vjerujem u institucije države i one će sigurno dati odgovore Hrvatskoj i hrvatskom narodu, koji itekako trebaju dobiti te odgovore - kaže Brkić.

Darinko Kosor, na pitanje je li premijer Plenković odgovoran, odgovorio je:

– Političari uvijek imaju odgovornost. Ono u što sam siguran, inače ne bih podržavao ovu Vladu, jest da premijer ima čiste ruke. Kosor je također rekao da mu je Tomislav Ćorić kao čovjek prihvatljiv za ministra.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.