SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DVE GODINE VLADE
 
Brnabić: Očekivala sam uvrede da sam fikus
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 28.06.2019. - 10:07:33
BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom dvogodišnjice njene Vlade, da je prilično zadovoljna uradjenim stvarima, posebno u oblasti digitalizacije.

"Danas je Srbija jedna od retkih zemalja u Evropi gde je digitalizacija sveprisutna", rekla je Brnabić za TV Hepi i dodala da je njen cilj da Srbija ima efikasnu upravu.

Ona je kazala da je Srbija od 1. januara postala jedna od najkonkurentnijih zemalja kada se radi o ulaganju u intelektualnu svojinu i istraživanja.

Govoreći o kritikama, ona je rekla da je očekivala uvrede da je "fikus" i da je to nije naročito zabolelo, ali da je povredjuju uvrede na račun njene porodice, koje su, kako je dodala, dolazile iz "gradjanske elite".

"Kritika je u redu, ali neistina je da je brat Ane Brnabić privatizovao 'Gošu'", rekla je Brnabić i dodala da su uvrede dolazile iz "gradjanske elite".

Ona je kazala da na društvenim mrežama obraća pažnju na ljude koji nastupaju konstruktivno i da nikoga nije blokirala na Tviteru.

Komentarišući najave da postaje članica vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Brnabić je navela da je ona od samog početka imala njihovu podršku i da je SNS podržala da bude ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu iako je bila nestranačka ličnost.

"Ja te 2014, 2015. i 2016. godine nisam naročito verovala u stranke. Ja verujem u jedan odredjen sistem vrednosti", rekla je Brnabić za TV Hepi i dodala da je taj sistem videla u SNS-u.

Govoreći o dosadašnjim susretima sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem Brnabić je kazala da će se videti u Poznanju u okviru Berlinskog procesa (4. i 5. jula), i da se on do sada, kako je rekla, trudio da bude korektan, ali da sumnja u njegovu korektnost.

"Haradinaj se trudi da bude izuzetno korektan i ja sam se trudila da igram na tu kartu korektnosti. Ja danas sumnjam u tu korektnost i ono što mene plaši je da tu nema nikakve vizije i da je to najniži vid političkog populizma", ocenila je Brnabić.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.