SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SRBIJA-HRVATSKA
 
Brnabić: Pružamo ruku Hrvatskoj, ali ne čujemo spremnost na dijalog
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 12.02.2018. - 12:41:37
BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da Srbija pruža ruku Hrvatskoj, ali da sa druge strane ne čuje spemnost za dijalog.

"U ovom trenutku nemamo dijalog. Ne očekujem naročito velike rezultate posete predsednika Aleksandra Vučića Zagrebu koji je, uprkos za mene neverovatnoj atmosferi u jednoj članici EU, opet pokazao pruženu ruku", rekla je premijerka.

Predsednica Vlade je rekla i da je ministar odbrane Aleksandar Vulin samo reagovao na, kako je rekla, neverovatno izjave iz Zagreba. 

"Srbija spušta loptu i pruža ruku Hrvatskoj. Niko nije više uložio u hrvatsku manjinu u Srbiji od Vlade Aleksandra Vučića, ali to izgleda nije važno", rekla je ona.

Upitan da li je svojim izjavama doprineo stvaranju loše atmosfere u odnosima sa Zagrebom, ministar Vulin je izjavio da ne zna kako bi mogao biti odgovoran za nešto što nije pokrenuo.  

"Država Srbija i predsednik Vučić ni na koji način nisu izazvali lošu atmosferu u odnosima sa Zagrebom. Nikada od Vlade Srbije nije došla prva varnica. Nikada nismo pokrenuli polemiku, već smo samo komentarisali ono što je dolazilo iz Zagreba, nekada možda i malo oštrije", kazao je Vulin.