SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BRZO
 
Brzi vlak Peking-Moskva dovezao robu za samo šest dana
Autor/izvor: SEEbiz / eKapija
Datum objave: 07.08.2018. - 21:25:16
MOSKVA - RZD Logistics je organizirao prvu uslugu brzog transporta između Pekinga i Moskve, u skladu sa sporazumom s Kineskom željezničkom korporacijom potpisanom u lipnju. 

Vlak je započeo put 21. srpnja, a 27. srpnja stigao u Moskvu, na železničku stanicu Iaroslavski, piše Pluton Logistic.

Roba za elektronsku trgovinu (LED žarulje i uredski materijal) je prevezena u vagonu za poštu i prtljagu putničkog vlaka. Na taj način je teret dostavljen željezničkim prometom iz Pekinga u Moskvu u roku od 6 dana, što je usporedivo s avio dostavljanjem, ali je jeftinije od ove vrste isporuke.

Prema sporazumu između Kine i Rusije, RZD Logistics je odgovorni ruski operater, koji može koristiti usluge Federal Passenger Company i China Railway Express odgovorne za realizaciju određenih projekata.

U lipnju su Ruske željeznice i Kineska željeznička korporacija potpisale Memorandum o organizaciji brzih prekograničnih željezničkih pošiljki između Kine i Rusije-Europe.

Dvije strane su se složile da ujedine napore u razvoju tržišta tereta za redovne robne isporuke, razvoj logističkih usluga za maloprodajnu prekograničnu trgovinu i e-trgovinu, kao i usluge ekspresne isporuke tereta na relaciji Kina-Rusija-Europa, prenosi Pluton Logistic.