SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSLOVI
 
BS Telecom Solutions ugovorio poslove u Srbiji vrijedne 15 miliona KM
Autor/izvor: SEEbiz / indikator.ba
Datum objave: 27.09.2018. - 14:37:29
SARAJEVO - Sarajevska kompanija BS Telecom Solutions potpisala je dva nova ugovora u Srbiji, na provedbi velikih infrastrukturnih projekata u vrijednosti od 15 mil KM. 

Radi se o izgradnji telekomunikacijskih sistema, saobraćajnih informacionih sistema i softvera za upravljanje i kontrolu saobraćaja za preduzeće Koridori Srbije.

- Ovim je BS Telecom Solutions pokazao da se radi o modernoj i uspješnoj kompaniji koja posluje u skladu sa najvišim evropskim i svjetskim standardima. BS Telecom Solutions je kompanija koja kreira vlastite inovacije, te zahvaljujući domaćoj pameti uspješno poslujemo na domaćem i međunarodnom tržištu - rekao je Mirza Varatanović, direktor BS Telecom Solutions za Dnevni Avaz, dodajući da ga posebno raduje što se još jednom pokazalo da je BS Husky softver lider na tržištu ITS-a (Inteligent Transportation System).

Osima ova dva ugovora, BS Telecom Solutions u ovoj godini potpisao je i počeo sa realizacijom ugovora u Srbiji i Crnoj Gori, u ukupnoj vrijednosti 8,7 mil KM. Novi ugovori predstavljaju kontinuitet uspješnog djelovanja na međunarodnim tržištima i realizaciju onoga što je već ranije najavljivano iz ove kompanije.

- U toku ove sedmice dobili smo odluke da su naše ponude najpovoljnije na još dva tendera u regionu, te očekujemo vrlo brzo potpisivanje dva nova ugovora ukupne vrijednosti 5,3 mil KM. Tako da ćemo sa krajem septembra imati ugovoreno i u realizaciji ukupno 29 mil KM čistog izvoza - istaknuo je Varatanović,.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.