SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
JASNA PORUKA
 
Budući ministar financija: Njemačka mora prestati davati lekcije iz proračuna
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 10.02.2018. - 13:17:00
Zadnja izmjena: 10.02.2018. - 13:39:07
FRANKFURT - Njemačka mora prestati davati lekcije iz proračuna drugim europskim zemljama, tvrdi budući njemački ministar financija Olaf Scholz u intervjuu objavljenom u subotu.

Socijaldemokrat Scholz, koji bi trebao biti sljedeći šef ministarstva financija u vladi Angele Merkel, ocjenjuje da Njemačka "ne smije diktirati drugim europskim zemljama kako bi se trebale razvijati", u intervjuu za časopis Der Spiegel.

"Pogreške su sigurno počinjene u prošlosti", dodaje on, što je jasna aluzija na vrlo rigorozan stav koji je u prošlosti zauzimao konzervativac Wolfgang Schauble u svojoj zemlji i u Europi.

Wolfgang Schauble je zapamćen u brojnim europskim zemljama kao osoba koja je pokušala isključiti Grčku iz euro zone u najgorem trenutku dužničke krize.

Angela Merkel morala je prepustiti to ključno ministarstvo socijaldemokratima kako bi postigla sporazum s koalicijom i ostala na vlasti.

Scholz tvrdi da će njegova stranka ostati privržena proračunskoj ravnoteži savezne države. "Socijaldemokrati žele solidne financije", izjavio je sadašnji gradonačelnik Hamburga.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.