SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ODLIČNA SEZONA
 
Budvanski hoteli popunjeni do posljednjeg kreveta
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.08.2011. - 09:06:00
BUDVA - Hoteli u Budvi popunjeni su do „posljednjeg kreveta“, a ove godine bilježe se rekordan promet u hotelima i popunjenost u privatnom smještaju, saopštili su danas budvanski turistički radnici.
Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik lanca elitnih hotela „Splendid“, „Montenegro“ i „Blu star“ Žarko Radulović rekao da je ova sezona bolja od prošle i da su se obistinile pozitivne procjene CTU.

„Imamo odličnu popunjenost, bolju nego lani, sezona još traje o već možemo reći da će biti bolje nego 2008. godine, koja se računa rekordnom“, rekao je Radulović Vijestima.

On je istakao da je ova sezona mnogo bolja i za izdavaoce privatnog smještaja navodeći da je „najbolja u posljednje dvije decenije“.

„Oni koji su legalizovali svoj biznis i radili preko agencija i sajtova, imaju najbolju godinu od devedesetih“, kazao je Radulović.

Isto je saopštila i direktorka Turističke organizacije(TO) Budve Jelena Rađenović navodeći da je glavna turistička sezona „veoma dobra i kada je u pitanju broj gostiju, i broj noćenja“.

„Zabilježen je rekordan broj gostiju na Budvanskoj rivijeri“, kazala je Rađenović naglasivši da je bitan segment ove sezone to što je počela ranije nego prošle godine.

Zvanični podaci pokazuju da je posjeta u predsezoni ove godine bolja za 40 odsto u odnosu na isti period prošle godine, kazala je Rađenović.