SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
NAJAVE
 
Burze u Londonu i Frankfurtu najavile dovršetak spajanja u srpnju
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 18.05.2016. - 14:55:51
FRANKFURT - Operateri burzi u Frankfurtu i Londonu Deutsche Boerse i LSE objavili su u srijedu da namjeravaju zaključiti planirano spajanje u srpnju, izražavajući uvjerenje u uspjeh transakcije bez obzira na ishod britanskog referenduma o članstvu u Europskoj uniji.
Dvije su kompanije u kratkoj zajedničkoj izjavi skicirale raspored predstojećih faza spajanja. Tako će detaljni dokumenti za dioničare biti objavljeni u lipnju, dioničari LSE-a glasat će o planovima na sastanku u srpnju a ponuda Deutsche Boerse za dioničare ZSE-a isteći će u srpnju, navodi se u priopćenju.

Dvije kompanije nazivaju predstojeću transakciju "spajanjem jednakih" a novonastali operater bit će među najvećima u svijetu.

Dogovoreno je da će dioničari Deutsche Boerse imati 54,4 posto udjela u novoj kompaniji, a dioničari LSE-a 45,6 posto.

LSE i Deutsche Boerse postat će podružnice zajedničke grupe, koja će imati sjedište u Londonu i Frankfurtu, uz ravnopravnu zastupljenost dvije kompanije u upravi.

Na čelu grupe bit će čelnik Deutsche Boerse Carsten Kengeter.

Dogovor još mora odobriti Europska unija, a neki promatrači upozoravaju da bi problem mogle predstavljati snažne pozicije dviju tvrtki u pojedinim kategorijama financijskih izvedenica.

Druga je potencijalna prepreka - moguća suparnička ponuda drugog igrača - po svemu sudeći nestala nakon što je američki operater Intercontinental Exchange (ICE) ovog mjeseca objavio da ipak neće dati ponudu za LSE.

Operateri iz Frankfurta i Londona naglašavaju da će povezivanje uspjeti bez obzira na ishod referenduma o izlasku Velike Britanije iz Europske unije, zakazanog za 23. lipnja. 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.