SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
ZLATNI RAT
 
Butković: Moguće je poništenje natječaja za koncesiju za Zlatni rat
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 20.04.2017. - 12:48:20
ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske u četvrtak je počela raspravom o prijedlogu nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017. do 2020., a dolazeći na sjednicu ministri su odgovarali novinarima na aktualna pitanja iz svojih resora poput dodjele koncesije za Zlatni rat, gužve na granicama te povlačenju EU novca.

Da premijer nije dao nalog, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture bi zatražilo nadzor, poručio je resorni ministar Oleg Butković u izjavi novinarima pri dolasku na sjednicu Vlade.

Žalbeni postupak će se sigurno dogoditi, Ministarstvo je jučer zatražilo dokumentaciju kako bi se sve provjerilo i kada to pregledamo, vidjet ćemo kako stvari stoje. Bit će to u idućem tjednu, najavio je Butković upitan oko nadzora nad slučajem Zlatnog rata.

Podsjetimo, u vezi s odlukom splitsko-dalmatinske Županijske skupštine o davanju koncesije za gospodarsko korištenje plaže Zlatnog rata u Bolu na Braču premijer Andrej Plenković naložio je Ministarstvu mora žurno provođenje upravnog nadzora.

Upitan kako misli da će to završiti, Butković je kazao da on ne može iznositi svoje osobne dojmove, ali i da žalbeni postupci nisu neuobičajeni u većini slučajeva. Važno je da je Županija provela zakonit postupak, ako nije - morat će se poništiti natječaj, naveo je Butković jednu od mogućnosti.

"Postupak dodjele koncesije 'mora imati neku svoju zakonitost. Vjerujem da je županija, odnosno županijski Odjel za pomorstvo, proveo postupak zakonito. Ako nije, morat će se poništiti", kazao je, a na pitanje je li moguće poništenje odluke o dodjeli koncesije odgovorio je kako je sve moguće:

"Rezultat toga može biti da se potvrdi odluka, može se poništiti natječaj ili se može poništiti odluka o dodjeli koncesije i vratiti na ponovno postupanje".

Upitan hoće li Ministarstvo provesti širu reviziju dodjela koncesija po Jadranu poručio je da Ministarstvo to i radi jer gdje god se dodjeli koncesija u većini slučajeva žalbeni postupci se vode kod njih. To su upravni postupci, a ako stranka nije zadovoljna s odlukom ministarstva, onda se ide na Upravni sud, pojasnio je.