SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
SMJENA
 
Butković smjenjuje Upravu Jadrolinije?
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list
Datum objave: 12.04.2018. - 08:41:02
RIJEKA - Natječaj za kupnju četiri katamarana, od čega dva nova i dva polovna, ukupne vrijednosti do 35 milijuna eura, koji je Jadrolinija raspisala u siječnju ove godine, mogao bi biti samo polovično realiziran, jer je poništen dio natječaja za kupnju dva polovna katamarana.

Kako iz neslužbenih izvora doznaje Novi list, ovaj posao izazvao je veliko nezadovoljstvo u resornom Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, gdje je naloženo da se dodatno ispitaju sve okolnosti provedbe natječaja, a ovisno o rezultatima analize otvorena je i mogućnost kadrovskih promjena na čelu najvećeg hrvatskog putničkog brodara, odnosno smjene kompletne ili dijela Uprave na čijem se čelu nalazi David Sopta, a članovi Uprave su i Ante Vranješ i Predrag Govorčin.

Između ostalog, sporno je jesu li detalji natječaja prethodno usuglašeni s Nadzornim odborom te u skladu s prethodno usvojenim akcijskim planom obnove flote, također i način pripreme i provedbe natječaja.

Resorni ministar Oleg Butković informaciju o mogućoj smjeni Uprave nije želio ni potvrditi ni demantirati, ali je kratko kazao da je točno kako Ministarstvo ispituje svu dokumentaciju i način raspisivanja natječaja, kao i to da će nakon svih analiza uslijediti daljnje odluke.

Na upit o mogućoj smjeni predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta kratko je kazao kako nema nikakvih ni službenih ni neslužbenih informacija o tome, te je dodao kako i dalje ima povjerenje Vlade za posao koji obavlja od rujna prošle godine, kada je imenovana nova Uprava.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.