SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
CA
 
Butković: Štrajk nije u interesu ni tvrtke ni radnika
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 07.08.2018. - 18:37:19
ZAGREB - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Banskim dvorima dao je izjavu za medije u povodu privremene sudske zabrane štrajka u Croatia Airlinesu.

"Našli smo se u bespotrebnoj situaciji, to smo od početka komunicirali. Što se tiče razloga sindikata za štrajk, mi smo se u ministarstvu uključili prošle godine u cijeli problem, održali nekoliko sastanaka, a rezultat je da se primjenjuje stari kolektivni ugovor i još neka prava koja nisu u ugovoru. Zato nije bilo potrebe za ovom akcijom. Apeliram na radnike i upravu da sjednu za stol. Jedini je izlazak iz ovoga pronalazak strateškog partnera i zato je tvrtka vraćena na popis strateških tvrtki. Štrajk ne bi bio u interesu tvrtke i radnika, pozivamo na razgovor i dijalog", poručio je Oleg Butković.

Odvjetnik sindikalista CA Albin Hotić prozvao je Butkovića da je svojim pismom utjecao na sudstvo. Naime, ministar je u ponedjeljak poslao pismo u CA u kojem je ustvrdio da najavljeni štrajk nikako nije opravdano provoditi na vrhuncu turističke sezone te je u pismu detaljno pobrojao sve negativne strane.

"Ja odbacujem te navode i pritiske na sud, ja to kao ministar ne smijem raditi. Štrajk u trenutku kada CA ima veće prihode nije dobar, to ponavljam od početka", odgovara Butković.

"Ako su razlozi za štrajk ucjena Vlade da nešto treba napraviti, onda to treba reći", komentirao je Butković činjenicu da sindikati ne smiju u štrajk. "Nikakva prava radnika nisu ugrožena i nitko ne oduzima pravo na to sve u interesu tvrtke i radnika", poručuje Butković.

Komenitrao je, prenosi N1, i zahtjev sindikata za stalnom upravom. "Izbor nove uprave nije razlog za štrajk, ako je razlog, onda je to ucjena", poručuje Butković.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.