SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STRATEŠKI
 
C&A razmatra partnerstva u Kini
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 15.01.2018. - 13:55:24
FRANKFURT – Njemački lanac trgovina odjećom C & A razmatra partnerstva i druge oblike inozemnih ulaganja u sklopu plana reorganizacije poslovanja koji predviđa fokus na Kinu i druga tržišta u nastajanju, objavio je u nedjelju vlasnik COFRA Holding.

Time je COFRA Holding sa sjedištem u Švicarskoj reagirao na napise u internetskom izdanju tjednika Der Spiegel prema kojima bi C&A uskoro mogao biti prodan grupi neimenovanih kineskih ulagača.

Tvrtku C&A utemeljili su braća Clemens i August Brenninkmeyer 1841. godine kao slastičarski obrt a danas broji više od 1.500 trgovina, zapošljava 35.000 ljudi i posluje u 18 europskih zemalja. U posljednje vrijeme teško se nose s konkurencijom lanaca brze mode i internetskih trgovina.

"U potpunosti smo predani uspješnom budućem poslovanju C&A i zbog toga smo pokrenuli program transformacije i rasta", izjavio je predstavnik COFRA Holdinga u priopćenju koje je e-mailom poslano Reutersu.

"Pokrenuta transformacija C&A uključuje istraživanje mogućnosti za dodatno ubrzavanje snažnog rasta na prioritetnim područjima", napisali su, izdvajajući u tom kontekstu "Kinu, tržišta u nastajanju i digitalni odjel a ... mogla bi potencijalno uključiti i ​​partnerstva i druge vrste dodatnih vanjskih ulaganja".

Sredinom prošle godine dužnost glavnog izvršnog direktora preuzeo je Alain Caparros, zamijenivši Philippa Brenninkmeyera, čime je prekinuta tradicija obiteljskog poslovnog vodstva u kompaniji.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.