SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
BARIJERE
 
Čadež: Pripremamo preporuke vladama za otklanjanje barijera u regionu
Autor/izvor: SEEbiz / Beta
Datum objave: 05.03.2017. - 16:36:39
BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež najavio je danas da će komore Zapadnog Balkana narednih meseci evidentirati barijere u međusobnoj trgovini u regionu i vladama uputiti preporuke za njihovo otklanjanje i poboljšanje uslova za poslovanje i investiranje.

Kako je saopštio PKS, Čadež je najavio i da će članice Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (KIF) uraditi studiju o komparativnim prednostima regiona za ulaganja i bolje korišćenje izvoznog potencijala.

- Cilj nam je da efikasnom saradnjom privrednih komora utičemo na otklanjanje barijera međusobnom uspešnijem poslovanju i povećanju trgovine u regionu i sa svetom i da poslovnu klimu na ovim prostorima učinimo privlačnijom za međunarodnu poslovnu zajednicu - kazao je predsednik PKS.

Čadež je dodao da su komore regiona posebno posvećene realizaciji zajedničkih razvojnih i projekata podrške svojim poslovnim zajednicama za jačanje kapaciteta i konkurentnosti, kao i povezivanju kompanija radi zajedničkog izlaska na treća tržišta i učešća na regionalnim i medjunarodnim tenderima.

Oba dokumenta sa preporukama biće predstavljenja na poslovnom forumu u okviru četvrtog Samita Zapadnog Balkana koji se u julu u okviru Berlinskog procesa održava u Trstu.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.