SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
POSLOVI
 
Čakovečka Solektra isporučila sunčanu elektranu u Crnu Goru
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 27.11.2014. - 09:50:15
ZAGREB - Čakovečka Solektra iskoračila je na inozemno tržište, isporučivši u Crnu Goru sunčanu elektranu vrijednu 40.000 eura, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.
Sunčanu elektranu Solektra je postavila po sistemu „ključ u ruke", na fiksnoj instalaciji na zemlji na imanju investitora Rustema Sultanova u Sutomoru.

Osim proizvodnje električne energije za svoje potrebe na tom imanju, ta će autonomna elektrana biti vidljiva velikom broju ljudi pa će se time, ističu iz tvrtke, ostvariti i informativna uloga ovog projekta, odnosno pokazati kako se uz pomoć autonomnih sunčanih elektrana može dobiti vrlo kvalitetan izvor električne energije za kontinuirano i stabilno napajanje.

Ta čakovečka tvrtka za projektiranje i izgradnju sunčanih elektrana počela je poslovati 2010. godine sa samo jednim zaposlenim. Danas, zajedno sa sestrinskim poduzećem Solektra projekt ima ukupno 13 zaposlenih, među njima i ovlaštene inženjere elektrotehnike i građevine. Namjerava se širiti u Hrvatskoj, ali i jačati prisutnost na inozemnom tržištu.

„Jedan od najznačajnijih realiziranih projekata - izgradnje sunčane elektrane Gumiimpex, najveće integrirane elektrane u Hrvatskoj snage od 1 MW - zbog svoje je veličine bio najsloženiji u izvedbi, ali uspješnom izgradnjom dokazali smo da smo sposobni realizirati i najkompleksnije projekte u segmentu sunčanih elektrana", ističe Goran Oreški, direktor Solektre.