SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STRATEŠKI
 
Čakovečki mlinovi budućnost vide u segmentu maloprodaje
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 13.11.2019. - 18:30:37
ČAKOVEC - Čakovečki mlinovi Grupa nalazi se na prekretnici u strateškom razvoju svog poslovanja s obzirom na stagnirajuće poslovanje i sve snažniju konkurenciju na domaćem maloprodajnom, pekarskom i mlinarskom tržištu.

Za potrebe analize mogućih strateških opcija Uprava je angažirala tim vanjskih, nepristranih savjetnika sa značajnim iskustvom u financijskim, poreznim i pravnim aspektima poslovanja na tržištima na kojima Kompanija posluje.

Uprava je odlučila detaljno razmotriti predložene opcije budućeg strateškog razvoja Grupe. Scenariji koji su bili razmatrani uključivali su nastavak samostalnog poslovanja uz dodatna, značajna ulaganja u razvoj pojedinih poslovnih područja, zajedničke poduhvate, dezinvestiranje pojedine imovine, poslovnih cjelina, društava ili cjelokupne Grupe. Savjetnici Kompanije su u sklopu svog mandata ispitali interes potencijalnih partnera za neke od navedenih opcija.

Nakon provedenih analiza, Uprava se opredijelila za Značajniji iskorak i rast maloprodajnog poslovanja kao ključnog nosioca budućeg rasta vrijednosti Grupe. Uprava smatra kako interni resursi i potencijali sjedne strane, te prilike na tržištu s druge, nude najviše prostora za rast vrijednosti i razvoj Kompanije upravo u dijelu maloprodajnog poslovanja. Stoga će u narednom razdoblju objedinjavanje maloprodajnog poslovanja te ubrzanje rasta akvizicijama i otvaranjem novih prodavaonica, kao i mjerama fokusiranima na organski rast poslovanja biti u strateškom fokusu Uprave. Uprava je također odlučila provesti navedeni razvoj samostalno, s obzirom da raspolaže dovoljnom financijskom pozicijom za provođenje takve strategije.

Uprava je kao preduvjet novousvojene strategije odlučila provesti određene kadrovske promjene kako bi se interno osnažila i pripremila za provođenje ovih ambicioznih ciljeva.