SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TURISTIČKE PERSPEKTIVE
 
Cappelli o turističkoj sezoni: Još se dobro i držimo
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 22.07.2019. - 20:08:46
ZAGREB - Ministar turizma Gari Cappelli rekao je danas da je SDP, iz kojega su kao strateške ciljeve u turizmu naveli povećanje plaća radnika te ulaganje u kvalitetu turističkih kapaciteta i usluga, uz smanjenje stope PDV-a u ugostiteljstvu i smještaju, potvrdio upravo ono što je sam ranije govorio, tvrdeći da bi smanjenje PDV-a pomoglo hrvatskom turizmu.

"SDP je na konferenciji za novinare rekao ono što i ja inače govorim o podizanju kvalitete i o prevelikom broju kapaciteta koji nisu kvalitetni. Napravili su mi veliku uslugu, potvrdivši sve ono što sam govorio i da sam u pravu", izjavio je Cappelli novinarima prije sastanka u Vladi.

Upitan kako tumači SDP-ov zahtjev za smanjenje PDV-a u ugostiteljstvu i smještaju odgovorio je kako se radi na pripremi četvrtog kruga poreznih rasterećenja, pa će se i o tome ozbiljnije razmisliti.

Smatra da bi smanjenje PDV-a pomoglo Hrvatskoj u odnosu na konkurentske zemlje, napominjući da je još prije godinu dana rekao kako će Hrvatska ove godine biti "na rubu" prošlogodišnjih rezultata, a što smatra "ogromnim uspjehom".

Capelli navodi da je španjolska Palma de Mallorca na jučerašnji dan imala 8 posto manje Nijemaca, da je u Španjolskoj i Portugalu između 10 i 15 posto manje Engleza.

"Mi se još jako dobro i držimo. Ništa novoga se nije dešavalo, samo ljudi konačno to shvaćaju i onda je malo panike", kazao je ministar.

Novinari su za SDP-ov zahtjev o smanjenju PDV-a u ugostiteljsku i smještaju pitali i ministra financija Zdravka Marića, koji je poručio kako su puno puta govorili o kompletnom poreznom sustavu, nikada ne izdvajajući nijedan segment, već gledajući cjelokupni porezni sustav.