SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STRANI TURISTI
 
Cappelli: Ove godine 20% više Amerikanaca i čak 45% više Kineza
Autor/izvor: SEEbiz / HRT
Datum objave: 25.01.2019. - 22:39:41
ZAGREB - Do 31. siječnja sve jedinice lokalne samouprave moraju donijeti odluku o iznosu paušalnog poreza za male iznajmljivače. 

Oko 100 tisuća malih iznajmljivača boje se hoće li morati plaćati i do 1500 kuna. Za sada su Split i Dubrovnik najavili povećanje.

- Mi smo u Europi i svijetu prepoznati po privatnom smještaju i to je jedno od bogatstava u Hrvatskoj. Ići ćemo kroz novi zakon u rekategorizaciju obiteljskog smještaja, nudit će se i kvalitetni krediti. To neće biti obveza, već mogućnost. Poput privatnog smještaja, bitni su nam i kampovi i hoteli, poručuje ministar turizma Gari Cappelli za HRT.

Nakon vrlo važnog londonskog turističkog sajma, pred nama je vrlo važan sajam u Duesseldorfu koji se bazira na nautici, a potom i vrlo važni Muenchen i Berlin. Kakva su predviđanja što se tiče brojki u 2019.?

- Planiramo da ćemo imati ukupni rast od oko dva do tri posto. Nadam se da se neće ništa drastično dogoditi vezano uz Brexit jer imamo predviđanje rasta pet do sedam posto britanskih turista, oko 20 posto više Amerikanaca te oko 45 posto više Kineza. Računamo da ćemo sljedeću godinu završiti s rastom prihoda od turizma od pet do šest posto, zaključuje ministar turizma Gari Cappelli.