SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
REKORDNO
 
Cappelli: Turistička sezona obara sve rekorde
Autor/izvor: SEEbiz / N1 info
Datum objave: 06.09.2017. - 14:39:00
Zadnja izmjena: 07.09.2017. - 08:14:33
ZAGREB - Ministar turizma Gari Cappelli predstavio je najnovije brojke iz turističkog sektora. Prema svemu što je kazao čini se kako će ova turistička sezona biti rekordna u svakom pogledu.

''Ova godina definitivno je turistička godina koja obara sve rekorde, ne samo po noćenjima i gostima nego potrošnji u restoranima i ostalim sadržajima. Ide prema cilju kojeg smo htjeli do 2020. godine, a to je da se stavljamo na kartu cjelogodišnjih turističkih destinacija. Ako ovako nastavimo to ćemo vjerojatno i uspjeti'', kazao je u uvodu Cappelli.

Istaknuo je kako je porast od 14 posto zabilježen u dolascima, a 13 posto u noćenjima, naglasivši kako je su perjanice standardno - Istarska, primorsko-goranska i splitsko-dalmatinska županija koje su rasle između 12 i 13 posto u prvih 8 mjeseci ove godine.

''Promet po emitivnim tržištima. Njemačka je naš tradicionalni partner i rasla je16 posto. To smo i najavljivali još od sajma u Berlinu. Vidi se da je Poljska u dvije godine napravila veliki iskorak'', kazao je.

''Ujedinjeno Kraljevstvo je poraslo 27 posto. Goste koje smo godinama očekivali i htjeli - nije to slučajno. Novi avio-promet je urodio plodom. To je smišljen pristup na tim tržištima'',  pohvalio se Cappelli.

Veliko je povećanje u nautičkom turizmu jer je velik broj zaintereseiranih Britanaca. SAD ima rekaciju od 36 posto povećanja, a i Rusija je narasla za 11 posto - s nekadašnjih 200 tisuća Rusa sad ih imamo 110 tisuća'', kazao je.