SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
RAST
 
Cappelli: U prva dva mjeseca snažan rast broja ruskih turista
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 14.03.2017. - 16:19:58
ZAGREB - Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je u utorak tijekom boravka na moskovskom međunarodnom turističkom sajmu MITT važnost Rusije za hrvatsko turističko gospodarstvo, izvijestilo je Ministarstvo turizma.

Ministar Cappelli je istaknuo važnost i potencijal tržišta Rusije te naglasio kako turistički promet s tog tržišta raste. Prošle su godine turisti iz Rusije ostvarili 119,7 tisuća dolazaka (7 posto prema 2015.) i 879,1 tisuću noćenja što je na razini godine ranije, no u prva dva mjeseca ove godine bilježi se rast od 20-ak posto. Najviše noćenja ruski turisti ostvaruju u hotelima i objektima u domaćinstvu. Najposjećenije županije su Istarska (328,7 tisuća), Splitsko-dalmatinska (192 tisuće) i Primorsko-goranska (102 tisuće), odnosno Poreč, Umag, Dubrovnik, Rovinj i Opatija.

Nakon prijema ministara turizma iz cijeloga svijeta te svečanog otvorenja, ministar Cappelli obišao je sajam te na štandu Hrvatske turističke zajednice održao brifing s predstavnicima ruskih medija. Izvijestio je o aktivnostima za 2017. godinu u turizmu Hrvatske, uz naglasak na ovogodišnje investicije u turistički sektor odnosno otvaranje 50-ak novih i novoobnovljenih hotela na Jadranu, ali i na kontinentu.
Cappelli se susreo i s predsjednikom Odbora za tjelesnu kulturu, sport, turizam i pitanja mladih u ruskoj Dumi Mihailom Degtjarovim. Naglasio je važnost Rusije kao turističkog tržišta i izrazio želju za daljnjim poboljšanjem suradnje, realizacijom zajedničkih projekata te povećanjem turističkog prometa.

"Hrvatska i Rusija su prijateljske zemlje i zato je izuzetno važno održavati kvalitetnu suradnju. Rusija je za Hrvatsku veoma važno turističko tržište i naša je želja da se vratimo na razinu turističkog prometa kada nas je godišnje posjećivalo oko 200 tisuća ruskih gostiju", rekao je Cappelli te dodao kako će sutra na sastanku s zamjenicom ruskog ministra kulture, zaduženom za turizam Allom Manilovom, razgovarati i o mogućnostima organiziranja dana ili mjeseca hrvatske kulture i turizma u Rusiji.
Sutra, 15. ožujka ministar će sudjelovati i na sastanku ruskog udruženja turističkih agencija i turoperatora – ATOR, na koji su dolazak potvrdili TUI Rusija, Coral, Paks, Ruski Express.

Sajam MITT je vodeći i najveći turistički sajam u Rusiji. Prošle je godine na sajmu sudjelovalo dvije tisuće izlagača iz gotovo 200 zemalja te ga je imao 28 tisuća posjetitelja. Ove godine sajam se održava od 14. do 16. ožujka, a zemlja partner je Španjolska.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.