SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
DOZVOLA
 
Carine dobile dozvolu za gradnju hotela u Bijeloj
Autor/izvor: SEEbiz / Radio Jadran
Datum objave: 01.11.2015. - 11:44:50
BIJELA -  Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je građevinsku dozvolu kompaniji „Carine" d.o.o. iz Podgorice za izgradnju hotelskog kompleksa kategorizacije 4 zvjezdice u zahvatu DUP Blace – Jošica Herceg Novi.
Dozvola je izdata za suteren, prizemlje i 4 sprata, na ukupnoj površini 16.724,9 m2, prenosi Radio Jadran.

Kompanija „Carine" d.o.o. je 20. oktobra ove godine podnijela zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju objekta Hotel Park sa 4 zvjezdice.

Pripremni radovi za objekat počeli su u septembru iskopavanjem temelja i izmjenom terena kako bi se stvorila podloga za novi hotel. Kako nam je ranije kazao vlasnik „Carina", Čedo Popović hotel sa 225 soba bi trebao da bude otvoren do sljedeće sezone.

Stari hotel Park srušen je netom prije početka sezone, pa su radovi morali biti prekinuti zbog zabrane izvođenja građevinskih radova. Popović je bio jedini ponuđač na tenderu za prodaju ovog hotela, "kuće Đurkovića" sa pomoćnim objektima i zemljištem, kao i za zakup parka površine 3.100 kvadrata.

Prodajna cijena kompleksa je bila 2,25 miliona eura. Ugovorom su definisana investiciona ulaganja u minimalnom iznosu 6,5 miliona eura.

Park je zakupljen na 30 godina, a za taj prostor "Carine" garantuju punu zaštitu i valorizaciju, po elaboratu o zelenilu. Kompleks nekadašnjeg hotela Park u Bijeloj sastojao se i od pomoćnog objekta – garaža, zemljišta, odnosno uređenim parkom. Hotel je imao prizemlje sa 3 sparata, na kojima se nalazila 51 smještajna jedinica.

Inače, Carine su prije nekoliko godina obnovile hotel Delfin sa 114 soba i 6 apartmana, ranga 4 zvjezdice, a lani izgardile i moderan depadans sa 75 smještajnih jedinica.

Popović planira i gradnju turističkog kompleksa na lokaciji od 27 hiljada kvadrata u Baošićima, sa hotelom od pet zvjezdica, kao i turističkih sadržaja u Sutorini, na lokaciji gdje je bio Motel „Vinogradi".

Kompanija „Carine" je na hercegnovsko tržište došla privatizacijom nekadašnjeg Turističko ugostiteljskog preduzeća „Južni Jadran" i sigurno je da je među investitorima koji su do sada najviše uložili u podizanje kvaliteta i proširenje hotelskih kapaciteta.

Foto: Radio Jadran