SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
TUŽBA
 
Centralna banka Crne Gore tužila bivšeg guvernera Ljubišu Krgovića
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 24.07.2019. - 10:09:36
PODGORICA – Centralna banka Crne Gore tužila je bivšeg guvernera Ljubišu Krgovića, piše podgorički Dan dodajući da je premet tužbe za sada nepoznanica.

Ročište po toj tužbi zakazano je za 18. septembar u Osnovnom sudu u Podgorici, a prema informacijama do kojih je došao Dan, predmet protiv Krgovića vodiće sudija Ana Bečanović, prenosi portal Cdm.

Ljubiša Krgović je ovom listu potvrdio da ga je bivši poslodavac tužio, ali nije želio opširnije da komentariše i otkrije povod za tužbu, samo je kratko kazao da ima veze i sa platama. On je rekao da nije želeo da dođe do ovoga, ali da se CBCG ipak opredelila da ga tuži Osnovnom sudu.

Istakao je takođe da je hteo da se dogovori sa CBCG, kako ne bi došlo do sudskog spora, ali da oni to nisu prihvatili. Bivši guverner je dodao da će se nakon okončanja postupka detaljnije izjasniti po ovom pitanju.

Prema pouzdanim informacijama Dana, u Centralnoj banci je zaposlena Krgovićeva žena. Krgović je bio guverner od 2001. do druge polovine 2010. godine. Fotelju je izgubio nakon što je Vlada utvrdila Predlog novog zakona o CBCG. Tim zakonom je skraćen mandat tadašnjim članovima Saveta vrhovne monetarne institucije.

Krgović se sada bavi privatnim biznisom, navodi se u tekstu.