SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
PRODAJA
 
CERP prodaje većinske udjele države u hotelima Maestral, Makarska i crikveničkom Jadranu
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 06.11.2017. - 11:10:53
ZAGREB - Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) do 13. studenoga prikuplja pisma namjere investitora zainteresiranih za kupnju većinskih državnih udjela u tri turističke tvrtke - 68,94 posto dionica dubrovačkog Hotela Maestral, 55,48 posto dionica Hotela Makarska te 70,74 posto dionica crikveničkog Jadrana.

CERP je, naime, objavio javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica koje država i CERP imaju u te tri turističke tvrtke te tako prodaje 355.520 dionica Hotela Maestral, čija je ukupna nominalna vrijednosti 71,1 milijun kuna, 621.086 dionica Hotela Makarska, nominalne vrijednosti 124,2 milijuna kuna, te 34.754.768 dionica Jadrana Crikvenica, ukupne nominalne vrijednosti 347,5 milijuna kuna.

Riječ je o ponovnom pokušaju prodaje državnih dionica u tim turističkim tvrtkama, primjerice o sedmom pokušaju privatizacije dubrovačkih Hotela Maestral. Zadnji je pokušaj prodaje većinskog državnog udjela u toj dubrovačkoj hotelskoj tvrtki bio krajem 2015. godine, a nakon što je u prvom krugu zaprimljeno 15 pisama namjere te u drugom krugu otkupljeno sedam dokumentacija na kraju nije zaprimljena ni jedna obvezujuća ponuda.

Država je ranije pokušala i prodaju većinskog udjela u Hotelima Makarska, a sada prikuplja i ponude za kupnju većinskog udjela u crikveničkom Jadranu, koji je početkom 2014. godine izišao iz stečaja.

Upravno vijeće CERP-a je odluku o pokretanju prodaje postupkom javne ponude (prva faza) donio na sjednici održanoj 2. studenoga, a rok za pisma namjere za iskazivanje interesa je 13. studenoga 2017. godine do 12,00 sati.

Nakon što CERP prikupi pisma namjere te donese odluku o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, samo investitori koji su u roku dostavili pisma namjere bit će pisanim putem pozvani na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica, napominje se u javnom pozivu CERP-a.