SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
INVESTICIJE
 
ch-aviation ulaže 14 milijuna kuna u Hrvatsku i otvara nova radna mjesta
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 30.10.2018. - 09:03:20
ZAGREB - Švicarska tvrtka ch-aviation, koja se bavi poslovnim izvještavanjem za zrakoplovnu industriju, investirat će 14 milijuna kuna u Hrvatsku tijekom idućih pet godina i otvoriti nova radna mjesta u Zagrebu.

Od 2016, hrvatska podružnica tvrtke sa sjedištem u centru Zagreba istražuje i održava podatke koji prate flotu, rasporede i financijske rezultate komercijalnih prijevoznika. Danas je matična tvrtka donijela odluku o dodatnoj investiciji u poslovanje u Hrvatskoj čime će se omogućiti značajan daljnji rast podružnice u Zagrebu, priopćeno je.

- Iznimno mi je drago što mogu reći da smo prezadovoljni našom dosadašnjom investicijom koja nam je omogućila zapošljavanje desetak visokokvalificiranih kolega u Hrvatskoj. Zbog toga smo i odlučili investirati u daljnji rast tvrtke u Hrvatskoj - rekao je Thomas Jaeger, CEO tvrtke ch-aviation.

Trenutno otvorena radna mjesta za Hrvatsku u ch-aviationu uključuju pozicije istraživanja podataka, novinare za zrakoplovnu industriju, stručnog suradnika za digitalni marketing i sadržaj te menadžera za odnose s kupcima.

- Žalosno je vidjeti kako veliki broj dobro obrazovanih ljudi odlazi iz Hrvatske i jako mi je drago što možemo ponuditi izvrsnu alternativu onima koji ostaju. Zrakoplovna industrija očekuje daljnji rast u idućih deset godina i smatram da ovdje u Hrvatskoj možemo izgraditi najveći podatkovni centar za zrakoplovnu industriju - rekao je Max Oldorf, izvršni direktor tvrtke ch-aviation u Hrvatskoj.

Osnovana 1998 godine kao dobavljač poslovnog izvještavanja za zrakoplovnu industriju, ch-aviation upravlja jednom od najvećih i najobuhvatnijih B2B baza podataka u području komercijalnog zrakoplovstva. Više od 500 kupaca, uključujući i najjača imena industrije poput najveće svjetske tvrtke za leasing zrakoplova AerCap, proizvođače zrakoplova poput tvrtki Airbus i Embraer, ali i lokalnih tvrtki poput zrakoplovnog prijevoznika Trade Air, oslanjaju se na stručnost švicarskog dobavljača sa zagrebačkom adresom.

Osim svjetske zrakoplovne flote, ch-aviation pruža informacije o adresama, kontaktima te, u suradnji s tvrtkom OAG, rasporedima letova zrakoplovnih prijevoznika diljem svijeta.