SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
STRATEŠKI
 
Čizmić: Moramo tražiti sinergiju Mercatora s Konzumom u BiH
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 29.09.2019. - 09:18:00
Zadnja izmjena: 29.09.2019. - 09:18:43
LJUBLJANA - Prodaja Mercatora u Bosni i Hercegovini raste, ali moramo tražiti sinergije s Konzumom, kazao je, između ostalog, u razgovoru za ljubljanski Dnevnik predsjednik uprave Mercatora Tomislav Čizmić.

- Prodaja u Bosni i Hercegovini sada raste. Naravno, ostaje pitanje kakva će biti strategija Mercatorovih vlasnika. Konzum posluje i u Bosni i Hercegovini. Moramo potražiti sinergiju s Konzumom. Potrebna je temeljita analiza Mercatorovih i Konzumovih trgovina i na temelju toga donijeti odluke gdje i kako kupci prepoznaju ponudu koju imamo u trgovinama. Kupac će dati odgovor", dodao je.

Što se tiče prodaje nekretnina Čizmić je objasnio da je do sada od planiranih više od 300 milijuna eura dezinvestirano oko 228 milijuna eura.

- Dakle, radimo vrlo dobro. Sada također raspisujemo natječaje za brojne naše trgovine. Pratimo ponude, neke od njih su dobre, pojasnio je i dodao da su ovoga puta u igri nekretnine u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a jedna u Sloveniji, točnije u Kopru.

Kada će se okončati prodaja ovisit će o ponudi i pregovorima.

Što se tiče poslovanja na pojedinim tržištima, ponovio je da je Srbija drugo najvažnije tržište, ali da nije konslidiranoo.

- Posljednje dvije godine pripremamo Mercator za sljedeću fazu razvoja, rekao je i dodao da nije isključeno ni preuzimanje, te da već analiziraju nekoliko interesantnih trgovaca ovoj zemlji.