SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LJUT
 
Cliff Richard tuži policiju i BBC
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.07.2016. - 10:05:31
LONDON - Britanski glazbenik Cliff Richard, protiv kojeg se vodila istraga zbog seksualnog zlostavljanja ali nije pokrenut kazneni progon zbog nedostatka dokaza, tužit će policiju i BBC, objavio je Mail on Sunday.

Po Daily Mailu, pjevač optužuje policajce i novinare BBC-ja da su "nezakonito skovali zavjeru" kako bi upali u njegov privatni život te traži milijun funti odštete i kamata.
Nekadašnju rock zvijezda koja je prodala gotovo 250 milijuna nosača zvuka u svijetu, sumnjičilo se za seksualno zlostavljanje jednog dječaka osamdesetih godina.
Cliffa Richarda (75) u dva su navrata ispitivali istražitelji nakon premetačine njegova imanja u Berkshireu, na jugoistoku Engleske, emitirane izravno na BBC-ju, ali nikad nije uhićen niti je protiv njega podignuta optužnica.

Polovicom lipnja tužiteljstvo je objavile da "nema dovoljno dokaza za kazneni progob".

Istraga policije te posebno sporazum s BBC-jem o izravnom emitiranju premetačine njegova doma naišla je na brojne kritike i, po Daily Mailu, u središtu je tužbe glazbenika.

Policija South Yorkshirea "iskreno se ispričala" zbog medijskog praćenja istrage koje je sama potaknula. BBC se također ispričao.

 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.