SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
LJUT
 
Cliff Richard tuži policiju i BBC
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 11.07.2016. - 10:05:31
LONDON - Britanski glazbenik Cliff Richard, protiv kojeg se vodila istraga zbog seksualnog zlostavljanja ali nije pokrenut kazneni progon zbog nedostatka dokaza, tužit će policiju i BBC, objavio je Mail on Sunday.

Po Daily Mailu, pjevač optužuje policajce i novinare BBC-ja da su "nezakonito skovali zavjeru" kako bi upali u njegov privatni život te traži milijun funti odštete i kamata.
Nekadašnju rock zvijezda koja je prodala gotovo 250 milijuna nosača zvuka u svijetu, sumnjičilo se za seksualno zlostavljanje jednog dječaka osamdesetih godina.
Cliffa Richarda (75) u dva su navrata ispitivali istražitelji nakon premetačine njegova imanja u Berkshireu, na jugoistoku Engleske, emitirane izravno na BBC-ju, ali nikad nije uhićen niti je protiv njega podignuta optužnica.

Polovicom lipnja tužiteljstvo je objavile da "nema dovoljno dokaza za kazneni progob".

Istraga policije te posebno sporazum s BBC-jem o izravnom emitiranju premetačine njegova doma naišla je na brojne kritike i, po Daily Mailu, u središtu je tužbe glazbenika.

Policija South Yorkshirea "iskreno se ispričala" zbog medijskog praćenja istrage koje je sama potaknula. BBC se također ispričao.