SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OCJENE
 
Colliers: Najava ulaska u EU nije utjecala na tržište nekretnina
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 04.10.2011. - 14:30:00
Zadnja izmjena: 04.10.2011. - 17:36:25
ZAGREB - Najava ulaska Hrvatske u Europsku uniju nije dovela do očekivanog porasta interesa investitora za hrvatsko tržište nekretnina, kaže se u izvještaju Colliers Internationala o rezultatima globalne ankete o mišljenju investitora.
Neosporno je kako će ulazak Hrvatske u Europsku uniju imati pozitivan učinak na smanjenje rizika države, ali trenutna ekonomska realnost naglašava strukturalne probleme Unije i dovodi u pitanje njenu opstojnost pri čemu Hrvatska i pitanje njena ulaska ostaju na marginama, kaže se u izvještaju.

Jedan od najčešćih razloga za percipirani povećani rizik Hrvatske je, kako se dodaje, veličina tržišta i mogućnost izlaska iz investicije, odnosno nerazvijenost investicijskog tržišta nekretnina. U Colliersu kažu i kako je evidentan nedostatak vrhunskih nekretnina.

Kako bi hrvatsko tržište postalo zanimljivije većem broju institucionalnih ulagača koji traže kvalitetnije, sigurnije i perspektivnije investicije, potrebno je pomno za njih pripremiti investicijske proizvode, smatraju u Colliersu te ocjenjuju da takvi projekti u Hrvatskoj mogu proizići isključivo iz velikih portfelja poput državnog ili vojnog.

Novi investicijski val razvoja komercijalnih nekretnina, u Colliersu očekuju u sljedećih 12 do 18 mjeseci te upozoravaju da će, ako se ta prilika ne iskoristi, Hrvatska i dalje biti zanimljiva samo investitorima sklonima visokom riziku.

Colliers International je tvrtka za poslovanje nekretninama koja djeluje u 61 zemlji. Nudi korporativna rješenja, posredovanje, upravljanje nekretninama, investicijsku prodaju, konzultantske i procjeniteljske usluge, hipotekarno bankarstvo i druge usluge.
 
You need Adobe Flash Player to view this.
Download it from Adobe.