SEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz SlovenijaSEEbiz Slovenija
OPTIMIZAM
 
Continental optimističan u pogledu prodaje u 2018.
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 10.01.2018. - 13:44:10
BERLIN - Njemački dobavljač opreme za automobilsku industriju Continental očekuje daljnji rast prihoda od prodaje u 2018. godini pod utjecajem rastuće potražnje za tehnologijama vezanim uz električna vozila i sustave podrške u vožnji.

Preliminarni rezultati njemačke kompanije pokazali su rast prihoda od prodaje za oko osam posto u prošloj godini, na približno 44 milijarde eura, stoji u priopćenju grupe sa sjedištem u Hannoveru, objavljenom u utorak.

Prihodi bi i u ovoj godini mogli nastaviti rasti i dosegnuti približno 47 milijardi eura, dodaje se u priopćenju.

Prilagođena EBIT marža zadržala se u prošloj godini na oko 10,8 posto, nadmašivši zacrtani cilj prema kojem je trebala iznositi nešto više od 10,5 posto. Očekuje se da bi ove godine mogla skliznuti na 10,5 posto, priopćeno je iz Continentala.

"U skladu s očekivanjima, četvrto tromjesečje prošle fiskalne godine pokazalo je solidne prihode i dobit", kazao je financijski direktor Wolfgang Schaefer, ne ulazeći u pojedinosti.

Cjelovito izvješće o rezultatima poslovanja biti će objavljeno 8. ožujka.

Rezultati su objavljeni netom nakon što su se jučer pojavile špekulacije da bi Continental mogao radikalno reorganizirati poslovanje ili ga čak podijeliti, zbog čega je cijena njegovih dionica poskočila na rekordno visoke razine.